Mieszkańców Zielonej Góry i okolic Zapraszamy do naszego sklepu
 Wszystkich zapraszamy do sklepu internetowego www.sklep-naturalna-medycyna.com.pl
gdzie można kupić Pestki Moreli i inne naturalne produkty zdrowotne. Pestka z moreli zawiera witaminę B17, która leczy nowotwór w 100 proc. przypadków, nawet jego najbardziej złośliwe odmiany – twierdzi dr Ernesto Corntrerasa, który w swojej klinice wyleczył z raka wiele tysięcy pacjentów.
 Artykuł " Witamina B-17 w profilaktyce raka".
Czy wiesz, że witamina B-17 występuje w dużych ilościach w tradycyjnym pożywieniu takich kultur jak Eskimosi, Hunzowie, Abkasianowie (?) i wielu innych. Czy wiesz że w tych kulturach nigdy nie było przypadków zachorowań na raka?
Według dr Krebs potrzebujemy co najmniej 100 mg. witaminy B-17 (odpowiednik ok. 7 nasion moreli) co jest gwarancją życia bez raka.
Występowanie witaminy B-17
Najwyższe stężenie witaminy B1-7 można znaleźć w przyrodzie w:
Pestkach lub nasionach owoców: jabłek, moreli, wiśni, nektaryn, brzoskwiń, gruszek i śliwek.
Fasoli: bób (Vicia faba L.), ciecierzyca, soczewica (skiełkowana), fasola półksiężycowata, mung (skiełkowana), fasola ozdobna (Phaseolus coccineus).
Orzeszkach: gorzkie migdały, macadamia (podobne do laskowych), nerkowca
Jagodach: Niemal wszystkie dzikie jagody. Jeżyny, aronii, żurawiny błotnej, dziki bez (Sambucus L.), malin, truskawek.
Nasionach: lnu, sezamu, chia (Salvia hispanica) - czyli oleiste
Trawach: Akacja (Acacia Mill.), alfalfa (skiełkowana), wodnych trawach, sorgo alpejskie (Sorghum halepense (L.) Pers.) , trojeść amerykańska (Asclepias syriaca), trawa pszeniczna.
Ziarnach: kasz owsa, jęczmienia, brązowego ryżu, gryki, kasz, chia, lnu, prosa, żyta, wyki, pszenicy.
I innych: Pędach bambusa, fuschia roślin, Sorgo (Sorghum Moench), dzikiej hortensji, cis drzewa (igły) (Jedni mówią, że cis jest trujący??? ale to chyba bzdura).
Pestki moreli
Profilaktyka czyli reguła oparta na doświadczeniu: Według dr Krebs, dzienną dawkę witaminy B-17 można uzyskać poprzez jedną z dwóch następujących metod: Po pierwsze, zjadaj całą zawartość witaminy B-17, czyli owoce w całości w nasionami włącznie, ale nie jedz większej ilości nasion pond te które były w całym zjedzonym owocu. Przykład: jeśli zjesz dziennie trzy jabłka, nasiona w trzech jabłkach zawierają wystarczającą ilość witaminy B-17, więc nie będziesz już musiał jeść dodatkowo pestek z jabłek.
Po drugie, jedno jądro pestki z brzoskwini lub moreli na ok 4,5 kg masy ciała uważa się za więcej niż wystarczającą ilość w profilaktyce raka, choć dokładna liczba może się różnić dla osoby z indywidualnym metabolizmem i nawykami żywieniowymi. Na przykład, człowiek o masie 77 kg może zjadać 17 jąder pestek moreli lub brzoskwini na dzień by przyjmować biologicznie rozsądne ilości witaminy B-17.
I dwie ważne uwagi: Oczywiście, możesz zjadać dużo czegokolwiek. Ale po zjedzeniu zbyt wielu jąder pestek lub nasion, można spodziewać się nieprzyjemnych skutków ubocznych. Ta naturalna żywność powinna być spożywana w racjonalnych ilościach (nie więcej niż 30 do 35 jąder pestek na dzień). Również wysokie stężenia witaminy B-17 otrzymywane są przez jedzenie naturalnych produktów spożywczych w ich surowym lub kiełkującym stadium. Nie oznacza to, że umiarkowane gotowanie i inne ingerowanie zniszczy zawartości witaminy B-17. Na przykład, gotowanie w temperaturze wystarczającej do przygotowania tradycyjnej chińskiej kolacji nie niszczy zawartości witaminy B-17.
źródło: http://www.worldwithoutcancer.org.uk/aspreventative.html
Kiedyś w polskim domu: Dzieci (i nie tylko) zawsze zjadały jabłka z ogryzkami - to znaczy z pestkami. Kompot czy prażone jabłka - taki niby dżem jabłkowy na szybko - z pestkami. Powidła ze śliwek, czy wiśni - co najmniej połowa z pestkami. Nalewka na wiśniach - koniecznie z pestkami. Śliwowica - najlepsza jeżeli z pestkami. Wino z wiśni - z pestkami. I nikt się nie zatruł tym strasznym cyjankiem potasu.
Dzisiaj Nowoczesne odmiany jabłek mają bardzo mało pestek. Dlaczego???
Dzisiaj amerykanie niby to w trosce o zdrowie obywateli wycięli wszystkie drzewa gorzkich migdałów i ostrzegają kogo mogą i gdzie tylko mogą przed zjadaniem pestek - szczególnie moreli. Dlaczego? Farmacja i medycyna chce żyć dostatnio.
Edward Griffin w filmie "Świat bez raka" mówi: "Dziś więcej ludzi żyje z raka niż na niego umiera. Jeśli zagadkę rozwiązałaby prosta witamina, ten gigantyczny i polityczny przemysł mógłby zostać wymazany w ciągu nocy".
Koniecznie przeczytaj artykuł o Hunzach i o diecie Hunzów którzy dożywają do 140 lat i nikt tam nie choruje na raka, ani na żadne inne wynalazki współczesnej medycyny Tutaj >>>
|